Wintersport

Zes bijzondere skigebieden

Van eenvoudig tot uitdagend.

Skigebied Zugspitz Arena

Het skigebied Zugspitz Arena heeft 144 kilometer piste en 55 liften verdeeld over zes afwisselende skigebieden. Wintersporters, families, wandelaars en langlaufers beleven een heerlijke vakantie met gepaste Tiroler charme. Van gletsjerskiën op de Zugspitzplatt tot de zonnige pistes van de Ehrwalder Alm en de Wettersteinbahn. In Berwang en Ehrwald vinden beginners en kinderen hun ideale pistes, en dat allemaal met één skipas.

144 km piste totaal
80 km blauwe piste 56 %
56 km rode piste 39 %
8 km zwarte piste 6 %
Dal: 1.000 m - Hoogste punt: 2.962 m
5 gondels | 14 stoelliften | 30 sleepliften
860 km v.a. Utrecht | reistijd: 8:00 uur

Ehrwald

Ehrwald is samen met Lermoos de meest favoriete bestemming in de Zugspitz Arena voor Nederlandse wintersporters. Het voordeel van Ehrwald is de directe nabijheid van de twee skigebieden 'Wettersteinbahn Sonnenlifte' en 'Ehrwalder Alm' met respectievelijk 22 en 27 km piste. Het opvallend grote aanbod blauwe pistes maakt deze skigebieden zeer geschikt voor beginnende wintersporters en families met (kleine) kinderen. Ook gevorderde skiërs die van carven houden hebben hier vele mooie afdalingen om uit te kiezen. Voor meer uitdagende pistes kun je aan de rand van het skigebied 'Wettersteinbahn Sonnenlifte' de gondel van de Tiroler Zugspitzbahn nemen. Deze zet je af op een hoogte van 2.962 en verschaft toegang tot 17 km overwegend rode pistes. In Ehrwald kan iedereen genieten van een prettige sfeer en een fantastisch uitzicht op de Zugspitze. Met een totaal van 218 accommodaties is er altijd wel een appartement, hotel of pension in Ehrwald te vinden.

Lermoos

Lermoos ligt op ongeveer 8 minuten rijden van Ehrwald en heeft een eigen skigebied met 33 km piste. In Lermoos vind je in tegenstelling tot Ehrwald en Berwang wat meer rode pistes waardoor het skigebied meer ervaren wintersporters aantrekt. Een uitstapje naar de pistes van Ehrwald is eenvoudig gemaakt met de auto of skibus. Tip: 'Bezoek ook eens het skigebied van Berwang - uniek in zijn soort en perfect voor beginners en families met kinderen.' De snelste weg naar skigebied Berwang is met de auto of bus naar Bichlbach (12 min. rijden). Hier neem je de Almkopfbahn die je in één keer naar de pistes van Berwang brengt. Aan het einde van de dag wacht nog de prachtige afdaling van Berwang terug naar Bichlbach. Met het hoogste punt op 2.100 meter (Grubigstein) is het skigebied van Lermoos behoorlijk sneeuwzeker en dankzij voldoende sneeuwkanonnen kun je bijna altijd rekenen op perfecte condities.

Berwang

Berwang is na Ehrwald en Lermoos 'The place to be' in de Zugspitz Arena. Wat Berwang uniek maakt is zijn bijzondere ligging. Voor je gevoel wordt het dorpje volledig omringd door bergen en ligt het geïsoleerd van de buitenwereld. Dit geeft een bijzondere en prettige sfeer. De uitzichten zijn prachtig en de idyllische ligging van Berwang is een lust voor het oog. Op een hoogte van 1.342 m ligt Berwang een stuk hoger dan Ehrwald (1.000 m) en Lermoos (1.004 m). Hierdoor zijn de sneeuwcondities tot in het dorp vaak zeer goed en ligt Berwang meestal bedekt onder een mooi pak sneeuw. De pistes en alpenweides rondom Berwang zijn weids en de omringende bergtoppen zijn niet al te hoog. Hierdoor kun je (bij mooi weer) genieten van relatief veel zonuren, ook in de donkere maanden. Het skigebied van Berwang is met 35 km piste klein te noemen maar daarom zeker niet de minste. Vooral families met kinderen en beginnende wintersporters zijn hier helemaal op hun plek. Bijna alle pistes zijn blauw en lekker breed waardoor je in alle rust naar beneden kunt zwieren. Ook aan het einde van de dag zul je op de pistes geen hobbels en sneeuwbulten tegenkomen. Ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart even alleen laten skiën want diepe afgronden en gevaarlijke stukken zijn er nagenoeg niet. Opa's en oma's kunnen ook mee want in Berwang zijn voldoende winterwandelwegen, een leuke rodelbaan en heerlijke terrassen. Donderdag kun je avondskiën en rodelen en op dinsdagavond is de skishow, verzorgd door de skischool en plaatselijke inwoners.

Sneeuwzekerheid

Sneeuwzekerheid is op de hooggelegen pistes van de Zugspitzplatte (17 km piste) gegarandeerd, zij het op een beperkt aantal kilometers piste. Bij mindere sneeuwcondities kan het erg druk zijn op de Zugspitzplatte, maar het uitzicht is altijd even mooi. In de gehele Zugspitz Arena is 93 kilometer (64%) van het totale piste-aanbod voorzien van sneeuwkanonnen waardoor er bijna altijd goede condities zijn van medio december tot eind maart.

Overzicht skigebieden

De 144 km piste in de Zugspitz Arena zijn verdeeld over 6 gebieden die met de skibus en auto eenvoudig te bereiken zijn. Alle gebieden werken met dezelfde skipas waardoor dagtochten eenvoudig te maken zijn. Hieronder vind je een overzicht van de skigebieden, aantal pistekilometers en bijbehorende plaats.

Plaats Skigebieden km piste hoogtebereik
Ehrwald Ehrwalder Almbahn 27km 1100 – 1900m
Ehrwald Wettersteinbahnen / Sonnenlifte 22km 1040 – 1530m
Lermoos Grübigsteinbahnen 33km 1000 – 2100m
Biberwier Marienbergbahnen 14km 1000 – 2100m
Berwang Skischaukel Berwangertal 35km 1100 – 1750m
Obermoos Tiroler Zugspitzbahn 17km 1225 – 2950m