Zomer panorama

omringd door de mooiste bergtoppen, alpenweides en meren

Wandelen in wonderschone natuur

Rondtrekken in de Zugspitz Arena

De Zugspitz Arena laat altijd een onuitwisbare indruk achter op wandelaars, bergbeklimmers en andere alpinesporters. Geen wonder want ze worden omringd door de mooiste bergtoppen, alpenweides en meren. De uitzichten op de twee reuzen van dit gebied zijn te aanlokkelijk om beneden te blijven. Het hoeft niet altijd een klassieke bergtocht of klimroute te zijn. Er zijn talrijke wandelroutes langs imposante watervallen, geheimzinnige bergmeren, flora en culinaire tussenstops.

Kleine berg-geografie

Voordat je je wandelschoenen aantrekt en je rugzak pakt, nog enkele woorden ter oriëntatie: In het zuiden zien we vanuit het westen de Lechtaler Alpen en vanuit het oosten de Miemingerketen aan de horizon. Beide overdonderende massieven van tweeduizend meter, die uitsluitend gescheiden worden door de Fernpass. De grens markeert in het noordoosten de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze van 2.962 meter hoog. Aansluitend ligt het Wettersteingebergte. Daar, waar in het noordwesten de Zugspitz Arena wat "vlakker" wordt, reiken de Ammergauer Alpen van Beieren tot in Tirol.

Wandelen rondom de Zugspitze

Zugspitz Arena
8 dagen
  • Meren en Alpen in één wandelreis
  • Panoramische berglandschappen
  • Kabelbanen inclusief
  • Beiersche en Tiroolse gezelligheid
vanaf871,-
2 personen o.b.v. 8 dagen
Bekijk
via SNP Natuurreizen

Alpen Residence

Ehrwald
Halfpension
  • Prachtig uitzicht
  • Familiesuites, alles voor de kids
  • Plonzen in het binnenzwembad
  • Hoge kinderkorting t/m 15 jaar
  • Kom helemaal tot rust
9,3
vanaf446,-
p.p. 5 dagen halfpension
Bekijk
via TUI

Bezoekje aan de boer

Veel bergweiden worden geëxploiteerd. Hier brengen de Tiroolse koeien traditioneel hun zomervakantie door. Op veel bergweiden kun je meebeleven hoe uit verse melk fijne kaas wordt gemaakt. In authentieke berghutten versterken spek en zelfgemaakt boerenbrood de trekkers voor de volgende kilometers; twee, drie Schnapserl daarentegen verleiden ertoe te blijven plakken. Het trekseizoen begint kort na het smelten van de sneeuw en stopt pas wanneer de anderen de ski's al onderdoen.

Op pad met berggidsen

Van midden juni tot begin oktober worden er vijf keer per week drie professioneel begeleide tochten aangeboden. Op die manier kun je altijd voor een gemakkelijke, middelzware of zware tocht kiezen. Veel gastheren en -vrouwen bieden je deze geleide bergavonturen aan inbegrepen in je boeking.