Zomer panorama

ZWEMBADEN EN ZWEMMEREN

Zwemmen

Wat zou een vakantie in de bergen zijn zonder zwemmen? In de Zugspitz Arena komen waternimfen en duikers, roeibootkapiteins en vissers, en zelfs waterglijbaanprofs meer dan in andere regio's aan hun trekken. Overal in de Zugspitz Arena vind je talrijke bergmeren en mooie zwembaden.

Zwembaden

Fun en wateractie beloven de zwembaden in de dorpen van de Zugspitz Arena. Hier heeft men zich echt uitgesloofd voor de jongste waterratten - van de super-waterglijbaan tot de waterspeeltuin. Mama en papa vinden in de mooi gelegen zwembaden toch ook een rustig hoekje om te doezelen en te zonnebaden.

Smaragdgroene bergmeren

In de Zugspitz Arena krijgt iedereen een nat pak op zijn eigen manier. Dit kan bijvoorbeeld in de Plansee en Heiterwanger See. In het kristalheldere water kun je tot 16 meter diep kijken. Zoals in een fjord liggen ze ingesneden in steile, beboste bergflanken, de oevers vrijwel onbebouwd. Een idylle voor zonaanbidders en koudebestendige waterratten, surfers en zeilers.

Ook vissers hebben hier veel succes. Beekforellen kunnen in het zuivere water gemakkelijk worden gelokt. Twee schepen liggen op het meer voor ontspannen tochtje. Wat kleiner, maar even idyllisch gelegen zijn de Mittersee, de Blindsee en de romantische Fernsteinsee. Diepblauw, smaragdgroen en glashelder verbergen zo menig geheim dat alleen duikers echt kunnen onthullen.

In geen geval mag je je blik afwenden van het mooiste meer uit het hooggebergte, de Seebensee op 1.700 m hoogte. Hier vinden bergbeklimmers en wandelaars de nodige afkoeling. Rond de nog hoger gelegen Drachensee hangen enkele legenden. Feit is wel, dat hier de zeldzame Namaychus-zalmforellen leven. Trekkers met bestemming Coburghut rusten hier graag even uit. 

Zwembaden en meren

Hauptstrasse 21, Ehrwald

Ehrwald Hallenbad

Dit overdekte zwembad beschikt over meerdere baden en biedt een fantastisch panorama uitzicht. Er is een wedstrijdbad, peuterbad, glijbaan, sauna en rustruimtes.

Reuttener Straße 20, Lermoos

Lermoos Panoramabad

Dit zwembad biedt zwemplezier met een indrukwekkend uitzicht op de Zugspitze. Het water heeft een vaste temperatuur van 26 graden. Het zwembad is verdeeld in drie aparte zwemgedeeltes. Het bad beschikt daarnaast ook over 2 verschillende glijbanen en een peutergedeelte.

Heiterwang

Plansee

De Plansee staat bekend om zijn idyllische ligging en kraakhelder water. De ligweide biedt heerlijk groen gras om te genieten van het uitzicht en een strandtentje voor drinken, ijsje en snack. Op de pier kun je lekker een duik nemen en vissen.

Biberwier

Mittersee

Ook al draagt de kleine, idyllische Mittersee de titel bergmeer, met een watertemperatuur van tot wel 22 graden kun je hier lekker zwemmen. Voor kinderen is er een mooie speelplaats aanwezig waar ze zich de hele dag kunnen vermaken.

Veel faciliteiten en bootverhuur
Heiterwang

Heiterwangersee

Dit meer biedt vele mogelijkheden, je kunt er niet alleen zwemmen, maar bijvoorbeeld ook een bootje huren, parasols huren, duiken, vissen etc. Voor de kids is er een speeltuin, een drankje en snacks koop je bij de kiosk. Parkeerplaats aanwezig en ook een camping.

 

Biberwier

Blindsee

Midden in het beboste berglandschap ligt de Blindsee. Deze ligging met een prachtig uitzicht trekt in de zomer veel toeristen. Ook is de Blindsee een mooie plek voor duikers doordat men tot wel 30 meter diep onder water kunt zien, kun je er veel bijzonderheden tegenkomen.

Bichlbach

Naturbadesee Bichlbach

Dit recreatie zwemmeer staat bekend onder gezinnen. Gezinnen gaan naar het meer om lekker een dagje te genieten in en rondom het meer. Het meer heeft een oppervlak van 1.400 vierkante meter en is tussen de 1.70 en 2.80 M diep, ook heeft het een apart kindergedeelte waar het tussen de 40 tot 80 centimeter diep is.