Zwemmen

Wat zou een vakantie in de bergen zijn zonder zwemmen? In de Zugspitz Arena komen waternimfen en duikers, roeibootkapiteins en vissers, en zelfs waterglijbaanprofs meer dan in andere regio's aan hun trekken. Overal in de Zugspitz Arena vindt u talrijke bergmeren en mooie zwembaden.

Zwembaden

Fun en wateractie beloven de zwembaden in de dorpen van de Zugspitz Arena. Hier heeft men zich echt uitgesloofd voor de jongste waterratten - van de super-waterglijbaan tot de waterspeeltuin. Mama en papa vinden in de mooi gelegen zwembaden toch ook een rustig hoekje om te doezelen en te zonnebaden.

Smaragdgroene bergmeren

In de Zugspitz Arena krijgt iedereen een nat pak op zijn eigen manier. Dit kan bijvoorbeeld in de Plansee en Heiterwanger See. In het kristalheldere water kun je tot 16 meter diep kijken. Zoals in een fjord liggen ze ingesneden in steile, beboste bergflanken, de oevers vrijwel onbebouwd. Een idylle voor zonaanbidders en koudebestendige waterratten, surfers en zeilers.

Ook vissers hebben hier veel succes. Beekforellen en essen kunnen in het zuivere water gemakkelijk worden gelokt. Twee schepen liggen op het meer voor aperitieftochtjes. Wat kleiner, maar even idyllisch gelegen zijn de Mittersee, de Blindsee en de romantische Fernsteinsee. Diepblauw, smaragdgroen en glashelder verbergen zo menig geheim dat alleen duikers echt kunnen onthullen.

In geen geval mag je je blik afwenden van het mooiste meer uit het hooggebergte, de Seebensee op 1.700 m hoogte. Hier vinden bergbeklimmers en wandelaars de nodige afkoeling. Rond de nog hoger gelegen Drachensee hangen enkele legenden. Feit is wel, dat hier de zeldzame Namaychus-zalmforellen leven. Trekkers met bestemming Coburghut rusten hier graag even uit.